“Symbaloo nu écht multi-device”

“Symbaloo nu écht multi-device”

Symbaloo lanceert maandag 4 juni haar app voor iPhone en Android. Hiermee slaan we een brug in het beheer van content tussen PC, mobiel en tablets. Ter ere van de app release zal komende week elke dag een blogpost verschijnen over Symbaloo, door Symbaloo’ers. Vandaag als laatste blogpost een kort interview met dé ontwikkelaar van de Symbaloo app, Coen Baars, beter bekend als Co3n.

Wie ben je en hoe lang werk je al voor Symbaloo?

Ik ben Coen Baars en ik werk sinds augustus 2009 bij Symbaloo als developer. Hierbij ben ik verantwoordelijk voor ‘user experience design’ en de ontwikkeling van alle Symbaloo producten en verbeteringen.

Mijn werkzaamheden bestaan vooral uit het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten, zorgen dat de werking van Symbaloo aansluit bij de wensen van de gebruiker en dat Symbaloo op ieder platform consistent en herkenbaar blijft. vanaf begin 2012 ben ik mij volledig gaan focussen op iOS en Android development.

Was dit je eerste ervaring met het creëren van een app?

Ja, in het verleden had ik al wel een aantal mobiele websites gemaakt, maar nog nooit een ‘native’ app voor iPhone of Android. Gelukkig had ik in het verleden al redelijk veel ervaring opgedaan met werken op verschillende platformen en programmeertalen. Hierdoor is de omschakeling naar bijvoorbeeld iOS vrij makkelijk verlopen.

Welke feature van de app ben je het meest trots op?

Er is niet een specifieke feature waar ik extra trots op ben, de kracht van het product Symbaloo zit in het geheel en niet in een specifiek onderdeel. Met Symbaloo proberen we het gebruik van het internet zo makkelijk en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en dit willen we voor ieder platform bewerkstelligen.  Elk platform heeft zo zijn eigen mogelijkheden en beperkingen, de grootste uitdaging zit dus in het feit dat je de gebruiker op ieder apparaat dezelfde Symbaloo ervaring  wilt geven, maar wel één die geoptimaliseerd is voor ieder specifiek apparaat.

Wat denk je dat de app toevoegt voor huidige en nieuwe Symbaloo gebruikers?

Met de app biedt Symbaloo de gebruikers een extra platform waar ze Symbaloo op een leuke en gebruiksvriendelijke manier kunnen gebruiken. De webversie van Symbaloo was eigenlijk ongeschikt voor de mobiele telefoon. Nu met de komst van de app kunnen we de gebruikers dezelfde gebruikservaring geven als op andere platformen.

Waar ben je op dit moment mee bezig voor Symbaloo?

Op dit moment ben ik druk bezig met het ontwerpen van een geoptimaliseerde versie voor iPad en andere tablets. Weer een compleet andere omgeving met nieuwe mogelijkheden. Met de komst van een geoptimaliseerde tablet versie, wordt symbaloo écht multi-device!

Coen Baars
Cross-platform developer Symbaloo

Uitdaging: Verzamel de 6 Symbaloo blokjes! 

In de laatste week voor de release van de app kun je 6 blokjes verzamelen. Deze 6 blokjes vormen samen een plaatje. Zie je wat er op het plaatje staat, mail ons dan wat het plaatje volgens jou is. De eerste 5 met het goede antwoord winnen wat er op het plaatje staat. Onder alle latere correcte inzendingen worden er nog eens 5 verdeeld

Klik op het blokje om hem toe te voegen aan Symbaloo.

In de blogpost van Klaas Lameijer (CEO Symbaloo) vind je het eerste blokje.

In de blogpost van Sander Vessies (Co-founder Symbaloo) vind je het tweede blokje.

In de blogpost van Harm Hofstede (ICT-onderwijs expert) vind je het derde blokje

In de blogpost van Koen Datuma (CTO Symbaloo) vind je het vierde blokje

7 Responses to ““Symbaloo nu écht multi-device””

 1. Albert W 02/06/2012 at 12:40 #

  2 koffiemokken op Notepad met Symbaloo

 2. Adrie 03/06/2012 at 00:48 #

  Een mok met Symbaloo-logo op een muismat met de startpagina van Symbaloo..

  Klopt, hé….

 3. André 03/06/2012 at 11:24 #

  Volgens mij 2 mokken met het Symbaloo logo op een tablet.

  Maar de muismat zou hem ook kunnen zijn.

  Ik twijfel, en kan niet wachten op de app.

  Groeten,

 4. Diny Dijkman 03/06/2012 at 11:55 #

  1 mokken en muismat met het logo van Symbalo

 5. Diny Dijkman 03/06/2012 at 11:56 #

  2 mokken en muismat met het logo van Symbalo

 6. ruud1950 03/06/2012 at 12:03 #

  Een mok met Symbaloo-logo op een muismat met de startpagina van Symbaloo..gr ruud1950

 7. Axel 03/06/2012 at 15:01 #

  Ik denk 2 koffietassen op een android tablet

Leave a Reply