Symbaloo voor iPad & tablets

Symbaloo is ook beschikbaar op jouw iPad en Android en Windows tablet. In deze blogpost leggen we uit hoe de iPad & tablet versie van Symbaloo werkt. 

De Symbaloo iPad en tabletversie is geen app, maar een optimalisatie van onze website die je op elke tablet met internet kan gebruiken. Dit doe je door de browser op te starten en naar www.symbaloo.com te surfen. Je zult gelijk zien dat Symbaloo een minimale uitstraling heeft gekregen, waardoor er meer ruimte is voor je blokjes.

Ook is de tabletversie volledig geoptimaliseerd voor bediening met je vingers. Hou een blokje maar eens ingedrukt en sleep hem over het scherm, het werkt allemaal precies zoals je gewend bent op jouw iPad of tablet. Je kan op de plaatjes in deze post klikken, om de voorbeelden groter te maken.

Tabbladen

Al je Symbaloo tabbladen zijn netjes weggewerkt onder een menu wat tevoorschijn komt als je op het menu knopje links in de hoek klikt. Hier kan je switchen tussen je tabbladen, zoeken naar een blokje of een geheel nieuw tabblad toevoegen. Het menu is weer weg te ‘swipen’ door met je vinger naar links te bewegen. Een blokje kan je ook heel makkelijk van het ene tabblad naar het andere verplaatsen door hem naar links te slepen en te laten vallen op het tabblad naar keuze.

 

Blokje toevoegen

Een blokje zoeken werkt heel simpel. Typ het adres of naam van de website in die je wilt toevoegen, kies het blokje uit en sleep deze naar een gewenste lege plek op je Symbaloo pagina. Vind je meerdere blokjes per zoekopdracht? Dan kan je met vingers gewoon door de lijst van blokjes scrollen, tot je het blokje vindt waar je naar op zoek bent.

Ben je op één van je tabbladen en wil je snel terug naar je eerste tabblad? Dan hoef je alleen maar op het Symbaloo logo in het midden van het scherm te klikken, zo navigeer je nog sneller door jouw favoriete websites heen.

 

Blokjes verplaatsen

Blokjes verplaatsen werkt precies zoals je het verwacht. Sleep een blokje over een ander, en ze verwisselen van plek. Wil je een blokje weggooien? Sleep hem dan gewoon naar de prullenbak in de rechterbovenhoek, zodra het prullenbakje blauw opligt, kan je jouw vinger van het scherm halen en is het blokje verwijderd.

 

Instellingen & inloggen

Het inloggen bij Symbaloo werkt net zo makkelijk als op de desktop, alleen klik je nu op het ‘mannetje’ om bij het inloggscherm te komen. Ben je eenmaal ingelogd dan kan je hier ook je persoonlijke instellingen wijzigen zoals je e-mailadres, naam of bijvoorbeeld met welke tab Symbaloo moet starten.

Ook kan je hier je taal aanpassen en als je dat wilt uitloggen.

Door op het tandwieltje te klikken, open je de bewerkfunctie van Symbaloo. Je ziet dat het scherm verandert en dat aan drie kanten van de Symbaloo pagina een aantal pijlen verschijnen. Met deze pijlen kan je de Symbaloo pagina groter of kleiner maken, zodat je nog meer blokjes op het scherm kwijt kan.Ook kan je hier de naam van de pagina veranderen en de achtergrond aanpassen.

Symbaloo pagina delen

Beheer je zelf Symbaloo pagina’s? Dan kan je deze ook gewoon op je iPad en tablet bewerken. Klik op het ‘deel’ icoontje zoals je links op het plaatje ziet en je kan je Symbaloo webmix updaten of de informatie ervan bewerken. Ook kan je hem via deze functie gelijk delen via Facebook, Twitter of e-mail. Dit zijn in vogelvlucht de functies en veranderingen van Symbaloo voor de iPad en tablet. We hopen dat je er net zoveel plezier mee beleeft als op de de PC.
Berichtencentrum

Ook de iPad versie heeft het nieuwe Symbaloo berichtencentrum. Deze vind je rechtsboven in de hoek naast het persoonsicoontje. Via het berichtencentrum krijg je updates over de Symbaloo pagina’s en gebruikers die je volgt. Lees meer over het berichtencentrum in de volgende blogpost.

Symbaloo op jouw homescreen

Heb jij een iPad en wil je snel toegang tot Symbaloo vanaf jouw iPad home screen? Voeg Symbaloo dan toe als icoontje. Dit doe je door in Safari op het deel icoon te klikken en klik op Voeg toe aan beginscherm.  Symbaloo verschijnt nu als icoontje op jouw iPad home screen en door erop te klikken start Symbaloo automatisch in Safari. Handig!

Tags: , , ,

28 Responses to “Symbaloo voor iPad & tablets”

 1. Plauzz 12/09/2012 at 10:54 #

  Leuk , maar ik zie in het gebruik het voordeel niet direct.
  Mn blokjes zijn op mn ipad een stuk kleiner als voor de verandering, is dit nog aan te passen? Want gisteren was alles duidelijk zichtbaar.

  Dankjewel

 2. Peet 12/09/2012 at 11:26 #

  idd leuk maar waarom eerste pagina met van die miniblokje, erg onduidelijk te zien,terwijl de andere tabbladen wel groter zijn, kan niet vinden hoe dit te veranderen

 3. admin 12/09/2012 at 11:30 #

  Als je pagina 12 blokjes of meer telt in de breedte, dan resized hij automatisch naar een iets kleiner formaat. Dat hebben we gedaan om naar opzij scrollen zo veel mogelijk te voorkomen.

  Zolang je op 11 of minder in de breedte blijft, krijg je de grootst mogelijke blokjes te zien.

 4. Ton Kloppenborg 12/09/2012 at 11:37 #

  Ik wil symbaloo op de iPad graag beeldvullend maken. Hoe doe ik dat?

 5. Frans van den Ing 12/09/2012 at 12:04 #

  De nieuwe ipad-versie van symbaloo ziet er goed uit.
  Jammer is echter dat ik niet meer alle blokjes van mijn symbaloo in beeld krijg. Aan de rechter zijde van het tabblad valt ruim een kolom blokjes weg.
  Mijn pagina’s zijn 18 blokjes breed en 10 hoog.
  Kan ik het beeld nog verkleinen zodat ik wel alles kan zien?
  Voorheen gebruikte ik nog de gewone versie op mijn ipad (in combinatie met chrome) en die voldeed prima.
  Kan ik nog voor die oude versie kiezen want zo werkt het niet goed omdat ik zelfs niet meer bij de afgevallen blokjes kan komen?
  Help me aub want zo is deze nieuwe versie voor mij geen verbetering.

 6. Evelien Boer 12/09/2012 at 13:25 #

  Ook ik wil het beeldvullend maken.. Zo is het geen verbetering. Kan ik de oude nog terug krijgen?

 7. anna 12/09/2012 at 15:22 #

  ik kan niks in de prullen bak krijgen lukt niet ook als is hij blauw.

 8. willem 12/09/2012 at 16:30 #

  Ik krijg geen geluid bij de radiozenders?

  Iemand een idee

 9. Ton Kloppenborg 12/09/2012 at 17:17 #

  Ik had een twaalfde kolom op enkele pagina’s, maar als ik deze kolom leeg heb gemaakt, laat ze zich niet verwijderen.

 10. Mediorcomputing 12/09/2012 at 20:17 #

  Elke cursist is enthousiast over de mogelijkheden met Symbaloo.
  Met name het zelf maken van blokjes vergroot hun creativiteit en geeft hen de mogelijkheid om de juiste websites te bezoeken.

 11. Ronald 12/09/2012 at 21:29 #

  Ik heb de app al een tijd op mijn tablet staan met android.
  Komt er een update waarbij het ook mogelijk is om de app in landscape te gebruiken.

 12. Nelly van Asperen 13/09/2012 at 08:12 #

  Ik heb een ipad gekocht omdat ik slechtziend ben, en dus niet kan lezen op een iphone. Op de computer vind ik symbaloo een prachtige site, maar op mijn ipad kan ik er niets mee. Geen enkele mogelijkheid om in te zoomen op de blokjes, of het middenvak. Teksten zijn voor mij niet te lezen. Heel erg jammer, maar voor mij niet toegankelijk.

 13. Guy Dutchie 13/09/2012 at 14:21 #

  Ik ben heel blij met de mobiele versie van Symbaloo.
  Het scrollen in Symbaloo gaat nu absoluut beter. Bij de desktop versie wilde de blokjes op de iPad nog al eens vanzelf verplaatsen. Dat is nu niet meer aan de orde. Prettig. Het is idd wel jammer dat de blokjes nog wat kleiner zijn geworden. Maar ik ondervind het niet als een groot probleem. Zelfs op de 7inch Blackberry Playbook is Symbaloo – ondanks de kleine blokjes – nu heel goed te gebruiken. Voorheen was dat een drama. Een enkele keer vervangt de website van het gekozen blokje Symbaloo ipv dat er een nieuw tabblad wordt geopend. Daar had ik in de desktop versie nooit last van.
  Op mijn Blackberry bold 9790 krijg ik de mobiele versie van Symbaloo direct te zien maar lukt het me niet om in te loggen. Dat maakt Symbaloo op mijn mobiele telefoon vooralsnog onbruikbaar.

  Al met al een hele goede verbetering. Vanaf nu gebruik ik Symbaloo – naast mijn desktop en laptop – ook als startpagina op mijn tablets. Helaas nog niet op mijn mobiel.

 14. William 15/09/2012 at 20:28 #

  Erg en erg goed! Overzichtelijk!
  Zo moet de desktop versie ook worden: zo strak!

 15. Saaltink 16/09/2012 at 07:23 #

  Vraagje, kun je blokjes bewerken op de ipad?
  Krijghet niet voor elkaar.

  • Kieskeurig 20/09/2012 at 10:13 #

   Beste,
   Op de Android 4.0.3 lukt het ook niet. Advies om configuraties
   gewoon op laptop of desktop te doen, het is sowieso compatibel
   als het maar met dezelfde account gebeurt.

 16. admin 17/09/2012 at 10:26 #

  @Saaltink: Ja, dat kan. Klik rechtsboven op het tandwiel en daarna op een blokje. Er klapt een klein menu’tje uit waar blokje bewerken ook tussen staat.

  @Annette: Het is niet mogelijk om de oude versie terug te krijgen. Ik vind het vreemd om te horen dat de blokjes verdwijnen als je per ongeluk aanraakt. Om ze te verwijderen moet je ze echt slepen naar de prullenbak of via het menu bewerken – blokje verwijderen. Ik ben dan ook benieuwd naar wat voor tablet je gebruikt.

  • Annette van Erp 17/09/2012 at 19:47 #

   Bedankt voor de reactie.Ik gebruik de Asus tft101
   de blokjes blijven aan mijn vinger hangen en als ik dan loslaat blijft het blokje op die plaats staan, en verdwijnt het andere.
   Vandaag heb ik alles hersteld op mijn pc, en ik zal morgen weer mijn tablet proberen.
   Groeten Annette

 17. Kieskeurig 20/09/2012 at 10:20 #

  Beste,
  Hopelijk dat er ook wat verandert aan de pijltjes boven links en boven rechts van de tabbladen, die is veel te donkervhaast zwart en haast niet te zien zou witter moeten oplichten. http://i49.tinypic.com/2qx9653.jpg

 18. Symbaloo Gebruiker 24/09/2012 at 13:52 #

  Komt er ook nog Symbaloo voor IPhone? Of maak een app!!

 19. Bram 28/09/2012 at 16:48 #

  Goede middag is er ook een app voor Blackberry Playbook??????

 20. Joop 08/11/2012 at 10:01 #

  Je oude pagina op je pc verschijnt op je tablet vaak erg klein en kriebelig. De oorzaak hiervan is meestal dat je teveel lege blokjes aan de zijkanten heb zitten. Wil je de blokjes op je tablet lekker groot hebben dan doe je het volgende:
  Zorg dat je bestaande blokjes zoveel mogelijk in het midden van je scherm zitten, bijvoorbeeld 10 breed en 5 hoog. Dan ga je de lege blokjes die eromheen zitten verwijderen. Klik op je tablet op het wieltje rechtsboven, of op je PC op pagina bewerken links boven . Je ziet dan aan de zijkanten. Van je scherm blauwe knoppen verschijnen, zowel onder als boven , en ook links en rechts. Op die knoppen zitten dubbele haakjes. Door daarop te klikkken kan je rijen knoppen toevoegen of verwijderen. Verwijder nu net zoveel rijen tot je overgebleven knoppen de gewenste grootte hebben. Vergeet niet deze bewerking op te slaan of af te ronden.

 21. Mdeweerd 28/08/2013 at 19:33 #

  Als ik symbaloo in wil stellen als startpagina en het blokje op de pagina zet dan logt niet meer automatisch op mijn eigen pagina in de volgende keer
  Moet ik hem weer instellen als startpagina

  Wie kan mij hiermee helpen of hebben daar nu meer mensen last van

  • Rogier 01/11/2013 at 12:27 #

   Heb ik ook last van op mijn iPad 2…

   Is hier al een oplossing voor?

 22. Aalderik 07/10/2013 at 13:27 #

  Hallo ik heb een Samsung tablet 3 10.1 en het menu knopje links in de hoek reageert niet, zodat ik niet bij mijn tab bladen kan komen
  Met Vr. Groet
  A.Siersema

 23. Johan Bode 18/10/2013 at 10:12 #

  Het lukt mij niet ingelogd te blijven en ook werkt het pijltje met de streepjes links boven niet. ??? IPad2

 24. Dhr.Pronk 03/12/2014 at 13:02 #

  Nou alle bugs zijn er uit en werkt optimaal. Fijne app hoor!! Bedankt.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Symbaloo voor de iPad en tablet « It's all in the Cloud! - 13/09/2012

  […] Daarnaast is de bediening van de tabletversie geoptimaliseerd voor je vingers. Zo hebben we de knoppen zo groot mogelijk gemaakt, en gaat het verslepen van de blokjes lekker soepel. Lees hier meer over de tabletversie. […]

Leave a Reply