Symbaloo in het onderwijs

Symbaloo lanceert maandag 4 juni haar app voor iPhone en Android. Hiermee slaan we een brug in het beheer van content tussen PC, mobiel en tablets. Ter ere van de app release zal komende week elke dag een blogpost verschijnen over Symbaloo, door Symbaloo’ers. Vandaag schrijft Harm Hofstede een stuk over Symbaloo in het onderwijs. 

Veel onderwijskrachten gebruiken bij het voorbereiden van hun lessen bronnen van internet. Denk aan informatieve websites, bijzondere afbeeldingen, verhelderende animaties of video’s met een toegevoegde waarde.

Tijdens het surfen kom je vaak allerlei moois en bruikbaars tegen. Veel internetters hebben de gewoonte om zulke websites even snel toe te voegen aan “Mijn favorieten”, zodat ze later snel en goed zijn terug te vinden.

Echter… die favorieten staan dan alleen in die ene browser (dus óf bij Google Chrome, óf bij Internet Explorer óf bij een andere browser).

Bovendien kun je ze niet raadplegen als je achter een andere computer zit, want “Mijn favorieten” staan alleen op jouw computer.

Onderwijskrachten maken het zichzelf dus nóg veel makkelijker als ze Symbaloo gebruiken. Bij Symbaloo zet je net zo snel en simpel je favorieten bij elkaar, maar dan zo dat je ze vanaf iedere internetcomputer kan raadplegen én aanvullen. Door de grafische weergave door middel van blokjes, zie je nog sneller welke websites je had verzameld voor je les.

Bovendien kun je je symbaloo-pagina delen met andere gebruikers, dus ook met je leerlingen. Op die manier kunnen ze na de les de lesstof nogmaals raadplegen.En jíj kunt je symbaloo-pagina vullen met de blokjes van andere onderwijskrachten. Zo zijn er al pagina’s met digibordgereedschappen of schooltelevisiefilmpjes.

Kortom, maak het jezelf en elkaar gemakkelijk en gebruik Symbaloo niet alleen thuis, maar ook in de klas!


Harm Hofstede
ICE-t: Informatie Communicatie Educatie (en een klein beetje technologie)

 

Uitdaging: Verzamel de 6 Symbaloo blokjes! 

In de laatste week voor de release van de app kun je 6 blokjes verzamelen. Deze 6 blokjes vormen samen een plaatje. Zie je wat er op het plaatje staat, mail ons dan wat het plaatje volgens jou is. De eerste 5 met het goede antwoord winnen wat er op het plaatje staat. Onder alle latere correcte inzendingen worden er nog eens 5 verdeeld

Klik op het blokje om hem toe te voegen aan Symbaloo.

In de blogpost van Klaas Lameijer (CEO Symbaloo) vind je het eerste blokje.

In de blogpost van Sander Vessies (Co-founder Symbaloo) vind je het tweede blokje.


 

 

2 Responses to “Symbaloo in het onderwijs”

  1. Nicole 31/05/2012 at 19:44 #

    Waar moet ik naartoe mailen als ik denk te weten wat er op de zes blokjes staat?

  2. Arie den Boer 03/06/2012 at 11:45 #

    Volgens mij zijn het 2 Symbaloo mokken op een Symbaloo placemat

Leave a Reply