Met de app wordt Symbaloo completer

Symbaloo lanceert maandag 4 juni haar app voor iPhone en Android. Hiermee slaan we een brug in het beheer van content tussen PC, mobiel en tablets. Ter ere van de app release zal komende week elke dag een blogpost verschijnen over Symbaloo, door Symbaloo’ers. Vandaag schrijft mede-oprichter Sander Vessies over het ontstaan van Symbaloo en de Symbaloo app. 

Wie ben je en wat is jouw band met Symbaloo?

Ik ben Sander Vessies. Bij Symbaloo ben ik verantwoordelijk voor de marketing in Nederland. Mijn belangrijkste taak is om zoveel mogelijk nieuwe gebruikers aan te trekken, en ze het naar hun zin te maken zodat ze Symbaloo blijven gebruiken.

Inmiddels zijn we alweer ruim 5 jaar bezig met Symbaloo. Ik kan mij de lancering in Nederland nog goed herinneren. Het persbericht werd verstuurd en voor de pers waren we beschikbaar via de chat. We kregen erg veel aandacht in de media, tot ver over de grens! Omdat ik toen onder andere verantwoordelijk was voor de support had ik het enorm druk met het beantwoorden van alle complimenten, vragen en tips die gemaild werden.

De bouw van de Symbaloo app

Na een jaar moesten we besluiten om Symbaloo opnieuw te bouwen. De eerste versie was niet bestand tegen de snelgroeiende bezoekersaantallen, en ook het toevoegen van nieuwe functionaliteiten ging steeds lastiger. Het opnieuw bouwen heeft uiteindelijk een jaar geduurd. Je komt er dan achter hoeveel handigheidjes er wel niet in Symbaloo zitten. Handigheidjes die erg vanzelfsprekend lijken, maar allemaal bedacht en gebouwd moesten worden…

Vroeg in 2008 wilden we al een Symbaloo app bouwen. Maar met de oude versie ging dat simpelweg niet. We moesten wachten op Symbaloo 2.0 en vonden het eerst belangrijk dat de webversie heel goed werkte. We hebben daarna Symbaloo EDU ontwikkeld, de onderwijsversie van Symbaloo. Ook de uitrol naar Amerika was een belangrijke stap die we eerst wilden uitvoeren. Toen de API eenmaal was gebouwd hebben we door de grote vraag van onze gebruikers de ontwikkeling van de app versneld. Ik ben erg enthousiast dat het grote moment bijna daar is.

Toegangspoort naar het internet

Ik heb de Symbaloo app al een tijdje op mijn iPhone staan. En voor mij is het de “toegangspoort” naar het internet geworden. Vooral voor websites die geen app hebben vind ik het handig, zoals het snel raadplegen van mijn zaalvoetbal wedstrijdschema. Maar ook het volgen van blogs is reuze handig door de ingebouwde RSS reader.

Symbaloo wordt met de app compleet, en als we straks een update doen voor de iPad versie dan zijn we echt multidevice geoptimaliseerd. Voor mij als marketeer is dat heel fijn, want ik heb al van heel veel mensen om mij heen gehoord dat ze Symbaloo dan vaker zullen gaan gebruiken. Daarnaast komen we in de Appstores terecht, wat weer een veel nieuwe gebruikers kan opleveren.

Sander Vessies
Business development en mede-eigenaar Symbaloo

 

Uitdaging: Verzamel de 6 Symbaloo blokjes! 

In de laatste week voor de release van de app kun je 6 blokjes verzamelen. Deze 6 blokjes vormen samen een plaatje. Zie je wat er op het plaatje staat, mail ons dan wat het plaatje volgens jou is. De eerste 5 met het goede antwoord winnen wat er op het plaatje staat. Onder alle latere correcte inzendingen worden er nog eens 5 verdeeld

Klik op het blokje om hem toe te voegen aan Symbaloo.

In de blogpost van Klaas Lameijer (CEO Symbaloo) vind je het eerste blokje.

2 Responses to “Met de app wordt Symbaloo completer”

 1. Karen 30/05/2012 at 08:23 #

  Als ik op het blokje klik krijg ik deze mededeling:

  Error 404 – Page not found!

  The page you trying to reach does not exist, or has been moved. Please use the menus or the search box to find what you are looking for.

  Dat is lastig raden 🙂

  —> Admin: Thanks voor het melden, de link stond niet goed ingesteld. Nu wel!

 2. Jacques Thesing 30/05/2012 at 10:44 #

  Als een van de eerste adopteerders van Symbaloo op de PC ben ik erg enthausiast dat er nu een App beschikbaar komt, helaas eerst voor Apple en kort daarop hopenlijk voor Android (ik ben een android fan, smile).

  Heb een suggestie voor de slogan “met de App wordt Symbaloo completer”. Naar mijn mening is een meer commerciele slogan: “Met de Symbaloo App is je mobile internet eindelijk compleet!”

Leave a Reply