iPhone app update

Inmiddels is de Symbaloo iPhone app ruim 100.000 keer gedownload. De waardering van 4,5 sterren zouden we graag willen vasthouden, en liefst naar 5 sterren krijgen ☺.
Het werd tijd voor een update van de app.

We verwachten dat Apple begin december de app zal goedkeuren.
update: Vandaag (18 dec) is de nieuwe app beschikbaar!

Download de gratis Symbaloo app hier:

Nieuw jasje

Zoals je zult zien, ziet de app er een stuk frisser en toegankelijker uit.

Beter gebruik van het scherm

Onze designers hebben ervoor gezorgd dat er alleen nog een menubalk aan de onderkant van de app staat. Zo komen de blokjes er nog beter uit. Vanaf nu is er geen bovenbalk meer en hebben de blokjes iets meer ruimte. Hierdoor oogt het rustiger.

Verder is de Symbaloo app ook op de iPhone 5, iPhone 5s & 5c schermvullend.

Toegevoegd: nieuwe kleuren blokjes

Op Symbaloo kun je tegenwoordig kiezen uit 12 verschillende kleuren voor je blokje. Die kleuren zijn nu ook beschikbaar in de app.

Nieuwe achtergronden

We hebben een aantal nieuwe achtergronden toegevoegd die goed bij de style van de app passen. De oude zijn vanaf nu niet meer beschikbaar, ben je eraan gehecht dan raden we aan om hem niet te veranderen. Ben je toe aan iets nieuws, klik gerust even rond!

Sorteren van de blokjes

Deze functie is niet nieuw, maar we hebben gemerkt dat hij relatief onbekend is. Schud met je iPhone, en merk op dat de blokjes “trillen”. Je kunt ze nu van positie veranderen.

Dit kun je overigens ook activeren zonder te schudden; klik op het menu icoon (pijl) en vervolgens op “blokjes sorteren”.

Kantelen van de app

Apple heeft sinds iOs 7 een aantal dingen gewijzigd in hoe applicaties mogen werken.

Voorheen konden in een app sommige schermen kantelen, en andere schermen niet. Zo kon de browser in de Symbaloo app wel kantelen, maar de lijst met webmixes en de blokjes niet.

Vanaf nu mag een app alleen nog kantelen bij alle schermen, of helemaal niet. Helaas hebben we hierom het kantelen van de app moeten deactiveren. We realiseren ons dat dit invloed heeft op de surfervaring, maar kunnen weinig aan dit punt veranderen.

iPad versie

Symbaloo heeft geen iPad app en er staat er ook geen op de planning. De reden hiervoor is dat de browsers op Tablets zich steeds verder ontwikkelen, en steeds meer functionaliteiten krijgen. Zo heb jij ook vast een favoriete browser op je tablet. We vinden het belangrijk dat je bij die browser kunt blijven, en hebben daarom Symbaloo in de tablet browser geoptimaliseerd. Deze werkt volgens onze gebruikers erg fijn.

Voorheen kon je de Symbaloo iPhone app ook op je iPad installeren. Door op de x2 button te klikken kreeg je hem in fullscreen. Het werkte niet ideaal en we kregen hier dan ook (terechte) kritiek op. Vanaf december is de Symbaloo app daarom niet meer beschikbaar op de iPad.

In plaats van een app verwijzen we je graag naar onze geoptimaliseerde tabletversie. Die kun je gebruiken door in je Tablet browser (van jouw keus!) naar www.symbaloo.com te gaan en je krijgt hem automatisch.

Tip: Zet de link als app-icoon op je homescreen van je iPad! Klik vervolgens op “add to homescreen” en je start voortaan in Safari met Symbaloo direct voor je. Hierin zitten alle functionaliteiten van Symbaloo, en zijn ze geoptimaliseerd voor de tablet.

Vanzelfsprekend is de tablet versie voor Android toestellen evenals de Surface ook geoptimaliseerd in de webbrowser.

No comments yet.

Leave a Reply